U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Caldeirada met kip

1 uur bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide Chilipartjes (à 450 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 verse blaadjes laurier
  • 250 ml droge witte wijn
  • 600 g kipdijfilet
  • 1 bosje koriander

Bereiding:

  • Snijd de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee. Bestrooi met het paprikapoeder.
  • Schenk de tomaten met het blikvocht in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein. Voeg de laurier toe en breng aan de kook. Laat op matig vuur 10 minuten tot een dikke tomatensaus inkoken.
  • Schenk de wijn in de pan en breng weer aan de kook. Draai het vuur laag. Bestrooi de stukken kipdijfilet met zout en peper en leg ze in de saus. Stoof het vlees afgedekt in 30 minuten gaar.
  • Bereid intussen de chilipartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander grof.
  • Schep de helft van de chilipartjes door de stoof. Bestrooi met de koriander en serveer de rest van de chilipartjes apart erbij.
  • Caldeirada is een Portugees visstoofpotje met paprika, aardappel en koriander. De rijke stoof is haast een maaltijdsoep. Voor een allemans variant is de vis door kip te vervangen. Extra lekker met gekruide chilipartjes!
  • Tip:  Toch liever de traditionele versie met vis? Neem 800 gram verschillende soorten vis, bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, makreel en/of garnalen. Een handje mosselen of venusschelpen doet het er ook goed bij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 715 kcal
  • 32 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 60 g koolhydraten
  • 37 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 2,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen